duminică, 13 iulie 2003

VALEA COŞTILEI 12-13 iulie 2003 - Ileana Bocanciu


Participare:   
Mihai Radu, Nini Porojan, George Matei, Marius Prundaru, Bogdan Toma, Florina Mocanu, Oana Dărîngă, Ileana Bocanciu.
Scop:  Antrenament, parcurgerea unei văi de abrupt din Bucegi.
Descriere:  S-a plecat sâmbătă de dimineaţă în două echipe: Mihai, George şi Bogdan cu maşina lui George, iar restul cu autobuzul de Braşov (6:30 din Târgovişte). Am urcat până la troiţă (9:30) şi aici am luat decizia finală: Valea Coştilei. Până la refugiul Coştila am urcat cu spor cu toate că vremea era cam închisă dar nu ploua. Odată cu sosirea noastră la refugiul Coştila, a ieşit şi soarele iar noi am mâncat pentru că tare ne mai era foame!
La 11:50 am plecat în sus pe vale intrând direct pe gheţar. Porţiunea cu gheaţă a fost însă foarte mică, iar căţărarea ne-a solicitat în scurt timp şi din plin, forţele şi îndemânarea. Cu toate acestea am urcat valea fără probleme deosebite, uniii dintre noi alegându-se doar cu câteva mici zgârieturi sau lovituri la genuncgi.
După patru ore de urcuş, la 15:50, eram în platou, îndreptându-ne spre „OZN” unde am avut plăcerea să-l salutăm pe prietenul nostru Cătălin Manoliu, aflat la post! La „Floare de Colţ” ne-am oprit ca de obicei pentru tradiţionala ciorbă şi ciocolată caldă, după care, luându-ne rămas bun, am pornit-o pa Piciorul Babelor spre Peştera.
La telecabină Loţi ne aştepta ca pe pâinea caldă şi ne-a găzduit cum nu se putea mai bine. I-am salutat pe Doru Diaconescu , pe Nea Mirică  şi pe ceilalţi prieteni din Salvamont după are ne-am retras obosiţi fiind.
 Duminică dimineaţă, Mihai, George şi Bogdan au plecat spre Vf. Omu cu intenţia de a coborî în buşteni pe Valea Morarului iar noi am coborât pe vale făcând scurte popasuri la Peştera Ialomiţei şi Peştera Pustnicului, Bolboci şi Tabăra Cerbu de unde am şi fost preluaţi de  ocazii până acasă.
 A fost o tură plăcută, uşor obositoare, în care Oana (începătoare pe văi alpine) s-a descurcat foarte bine. Felicitări şi ţine-o tot aşa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu